Overslaan en naar de inhoud gaan

Alliantie Regionale Topzorg (ARTZ)

Samenwerking voor darmkankerpatiënten

Gepubliceerd op: 15 april 2022

Binnen de oncologische zorg is er een samenwerkingsverband tussen het Slingeland Ziekenhuis, ziekenhuis Rijnstate in Arnhem en ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Dit samenwerkingsverband heet Alliantie Regionale Topzorg (A.R.T.Z.).
Patiënten uit Gelderland kunnen voor de specifieke oncologische behandelingen binnen A.R.T.Z. dicht bij huis behandeld worden. Zij hebben snel toegang tot de beste oncologische zorg in de regio, altijd onder begeleiding van het eigen behandelteam en in de veilige omgeving van één van de ziekenhuizen.

Voor de darmkankerzorg bij ARTZ betekent dit dat er in deze drie ziekenhuizen volgens een uniform zorgpad gewerkt wordt. Daarbij zijn de 'best practices' van de drie ziekenhuizen leidend voor alle locaties. 
Door de samenwerking en centralisatie is de zorg voor de regio behouden en is de kwaliteit van zorg verbeterd. Door behandelingen alleen te laten verrichten door een select aantal medisch specialisten, worden deze specialisten nog vaardiger en deskundiger. En dat heeft een bewezen positief effect op het resultaat van de behandelingen en dus ook voor de patiënt.

Er zijn wekelijkse besprekingen met de radiotherapeuten van de Radiotherapiegroep in Arnhem en zo nodig wordt overlegd met de afdeling klinische genetica van Radboudumc.

 

 

Laatst bijgewerkt op: 15 april 2022

Janny in gesprek met Ulrike, klinisch psycholoog en Nadia, medisch maatschappelijk werker.
Ondersteuning bij het omgaan met kanker