Overslaan en naar de inhoud gaan

Darmkankercentrum Achterhoek

Gepubliceerd op: 15 april 2022

Het darmkankercentrum is onderdeel van de polikliniek Maag-, darm- en leverziekten (MDL). Hier werken de MDL-artsen nauw samen met andere zorgverleners in het ziekenhuis. De polikliniek MDL is op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bereibaar via:

Telefoon: (0314) 32 93 35
U volgt Route 52, eerste etage.

Behandeling van darmkanker in Achterhoek

De patiënt die verwezen worden naar het darmkankercentrum via de huisarts of via het bevolkingsonderzoek, is verzekerd zijn van een goede behandeling tijdens het hele zorgtraject, door een team van deskundigen: MDL-artsen, chirurgen en oncologen. Spil in de zorg is de verpleegkundig specialist die de patiënt zal begeleiden en aanspreekpunt is.

Indien nodig kan er een beroep worden gedaan op regionale partners met wie samenwerkingsverbanden zijn. Maar te allen tijde houden uw eigen arts en verpleegkundig specialist samen met u de regie over uw zorg en kunt u bij hen terecht met al uw vragen.

Naar uw afspraak

  • Neem een geldig legitimatiebewijs mee : paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingenkaart.
  • Komt u voor het eerst naar het Slingeland Ziekenhuis of zijn uw gegevens gewijzigd? Meldt u zich dan vóór uw afspraak bij de Inschrijfbalie in de hal van het ziekenhuis. 
  • De (ingevulde) vragenlijst als u die heeft gekregen (tenzij u deze digitaal heeft ingestuurd).
  • Neem alle medicijnen die u gebruikt mee (ook alle middelen die u zelf bij de drogist of apotheek heeft gekocht) en/of uw medicijnpaspoort of medicijnkaart. Zorg voor een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Dit is te verkrijgen bij uw apotheek.
  • Trekt u, als u onderzoeken moet ondergaan, makkelijk zittende kleding aan. Dat is handig bij het aan- en uitkleden. Neem eventueel extra ondergoed mee.
  • Neem eventueel iets mee (een boek of tijdschrift) dat kan zorgen voor wat afleiding tijdens de momenten waarop u moet wachten.

MRSA

Heeft u de afgelopen 2 maanden een medische behandeling gehad in het buitenland of komt u beroepsmatig in contact met levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens of woont u op een bedrijf waar deze dieren worden gehouden? Meld dit bij het maken van de afspraak en aan de balie. Dit in verband met maatregelen tegen de MRSA-bacterie.

Verhinderd

Bent u verhinderd voor uw afspraak? Meld dit dan tijdig bij het secretariaat van de polikliniek Maag-, darm- en leverziekten (telefoonnummer (0314) 32 93 35. Zo kan er nog iemand anders in uw plaats komen.

Co-assistent

Het Slingeland is een opleidingsziekenhuis. Het kan dat u (ook) gezien wordt door een co-assistent, hiervoor zal van tevoren uw toestemming gevraagd worden. Co-assistenten zijn in opleiding tot arts en werken onder supervisie en begeleiding van de mdl-arts.
Zie ook: coassistenten in het Slingeland

 

Laatst bijgewerkt op: 08 december 2022

Janny in gesprek met Ulrike, klinisch psycholoog en Nadia, medisch maatschappelijk werker.
Ondersteuning bij het omgaan met kanker