Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerkingen voor darmkankerzorg

Gepubliceerd op: 15 april 2022

Huisartsen

De belangrijkste partners van het Darmkankercentrum in de Achterhoek, zijn de regionale huisartsen. Zij zijn immers de zorgverleners waar de patient zich als als eerste meldt met klachten van de gezondheid.
Er zijn goede afspraken gemaakt met de huisartsen over de zorgvragen van de patiënt met betrekking tot darmkanker. Zij zijn volledig op de hoogte van alle relevante vragen, zoals welke risicogroepen er zijn en of u wel of juist niet zou moeten meedoen aan het bevolkingsonderzoek.

Als een huisarts vindt dat een patiënt met buik- en/of darmklachten nader onderzocht moet worden, verwijst deze naar de MDL-arts.

Verdere samenwerkingen

De MDL-artsen van het Slingeland Ziekenhuis werken nauw samen met diverse andere zorgverleners binnen en buiten het ziekenhuis:

Er is binnen het Slingeland Ziekenhuis een complete keten van zorg die maakt dat een patiënt snel en vakkundig volgens de geldende richtlijnen wordt behandeld.

Klinisch genetisch centrum

Als erfelijke darmkanker wordt vermoed, wordt contact gelegd met de afdeling Klinische genetica van het Radboudumc in Nijmegen.

 

Academische ziekenhuizen

In enkele gevallen is behandeling in het Slingeland Ziekenhuis niet mogelijk. Wij werken samen met verschillende academische ziekenhuizen waardoor het mogelijk is de behandeling het beste te laten aansluiten op uw situatie. Daarom kan het zijn dat u voor behandeling naar bijvoorbeeld een academische ziekenhuis wordt verwezen. 

 

Laatst bijgewerkt op: 15 april 2022

Janny in gesprek met Ulrike, klinisch psycholoog en Nadia, medisch maatschappelijk werker.
Ondersteuning bij het omgaan met kanker