Overslaan en naar de inhoud gaan

Verpleegkundig specialist

voor darmkankerpatiënten

Gepubliceerd op: 15 april 2022

Verpleegkundig specialist Coloncare

Centraal in het zorgproces staan de verpleegkundig specialisten Coloncare. Zij coördineren de behandeling indien een operatie noodzakelijk is, geven alle informatie en zijn een laagdrempelig aanspreekpunt voor de patiënt.

  • Bereikbaar via uw Zorgcoördinator. 
    Telefoonnummer: (0314) 32 93 40. 

Verpleegkundig specialist Oncologie

Daarnaast begeleiden de verpleegkundig specialisten Oncologie specifieke behandelingen bij darmkankerpatiënten zoals chemotherapie en immunotherapie.

  • Bereikbaar via uw zorgcoördinator of de poli Oncologie telefoon (0314) 32 95 54

Opleiding

Een verpleegkundig specialist is opgeleid om naast verpleegkundige taken ook een aantal medische taken uit te voeren. Deze verpleegkundige is een geregistreerde HBO-verpleegkundige die vervolgens een 2-jarige Masteropleiding 'Advanced Nursing Practice' heeft afgerond in een bepaalde richting.

Bevoegdheid en functie

Verpleegkundig specialist is een functie die zich wat betreft de bevoegdheid bevindt tussen arts en verpleegkundige. De verpleegkundig specialist verleent een gedeelte van de medische zorg, naast verpleegkundige taken. Door deze werkwijze sluit de zorg die een patiënt ontvangt meer aan bij het gehele functioneren en onstaat meer tijd voor de patiënt.

 

Laatst bijgewerkt op: 15 april 2022

Janny in gesprek met Ulrike, klinisch psycholoog en Nadia, medisch maatschappelijk werker.
Ondersteuning bij het omgaan met kanker